Wijnregio Moezel

In de wijnregio Moezel  is 5.000 hectare wijnbouwgebied beschikbaar voor de productie van de Riesling wijnen. De steile hellingen en terrassen zijn imponerend en tegelijkertijd een toeristische attractie vanwege de landschappelijke schoonheid. Dankzij de oude Romeinen worden hier de druiven al meer dan twintig eeuwen geteeld op leisteen, klei of schelpkalk.

Leisteen en Riesling domineren de wijngaarden langs Moezel, Saar en Ruwer. De Riesling rijpt laat af, maar door de beschutte ligging is de streek een van de warmste in Duitsland. De steile leisteenhellingen langs de rivieren slaan de warmte van de zon op om die ’s avonds en ’s nachts weer af te geven. En doordat de druivenstokken meters diep in de bodem doordringen om water te vinden, worden ook de mineralen uit de bodem opgezogen.

De Riesling is uiteraard belangrijk in deze regio, maar er zijn ook andere druiven. De Rivaner en de Elbling, waarvan frisse en ongecompliceerde droge wijnen en sekt worden geproduceerd. Daarnaast worden Weiss- en Grauburgunder, Auxerrois en Chardonnay aangeplant.