Wijnregio Nahe

Veel groen, prachtige dalen, waardoor de Nahe, Glan en Alsenz doorheen meanderen, rotsformaties te midden van een glooiend landschap. Ook deze wijnregio kent al vanaf het begin van onze jaartelling een wijntraditie. De milde temperatuur, de beschutting tegen de koude door de Hunsruck en uiteraard veel zon, zorgen voor een perfect klimaat voor de wijnbouw. Op zo’n 4.000 hectare staan de wijnstokken voor Riesling, Rivaner en Silvaner. Daarnaast treft men hier tevens Kerner, Burgunders, Dornfelder, Scheurebe en Portugieser aan. Echter, ook hier is de belangrijkste druif de  Riesling, met een kwart van de aanplant.

Een onstuimig geologisch ontstaan maakt dat dit gebied een enorm diverse bodem heeft. Leisteen,  porfiergesteente (stollingsgesteente), löss en leem, komen in de regio voor en maken het geschikt voor de veelvoud aan druivenrassen die hier worden geteeld.

Nahe wijnen kan men proeven op de talrijke wijnfeesten langs de Naheweinstrasse: de subtiele smaakcombinatie van fris en fruitig, fijne zuren, mineralen en rijke aroma’s maakt Nahewijn geliefd.