schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Usiglian del Vescovo

VESCOVO BETEKENT BISSCHOP

In 1078 schonk de rijke en machtige Matilde di Canossa haar landgoed ‘Usigliano di Palaia’ aan de bisschop van Lucca. Op dat moment veranderde het stuk land van naam naar Usiglian del Vescovo. Vescovo betekent bisschop in het Italiaans. De eerste oogst van druiven op het landgoed bij Vescovo vond plaats in het jaar 1083. De bisschop van Lucca wilde wijn maken voor de katholieke mis. Het is niet toevallig dat de bijzondere IGT MilleEottantatre (1083) en opvallende witte IGT MilleEsettantotto (1078) deze data vertegenwoordigen.

 

USIGLIAN DEL VESCOVO VANDAAG

Vandaag strekt Usiglian del Vescovo zich uit over ongeveer 160 hectare in het hartje van het wijngebied rond Pisa, Toscane,  waarop de wijngaarden van Sangiovese, Merlot, Cabernet sauvignon, Syrah, Petit verdot, Chardonnay en Viognier staan ​​en 15 hectare olijfgaarden. De unieke bodem en de nabijheid van de Tyrrheense Zee maken het de optimale omgeving voor de wijnbouw. Hier genieten de wijnstokken van bijzondere omstandigheden die de wijnen een uniek karakter en een uitzonderlijke smaak en frisheid geven. In het midden van het landgoed staat de villa van Usigliano, een herenhuis waaraan alle boerderijen en kastelen die in de oudheid verspreid over het landgoed lagen en waaraan de wijngaarden hun naam ontlenen.

In 2001, met een nieuw pand, onderging Usiglian del Vescovo een proces van vernieuwing van het landhuis en de oude kelders. Het nieuwe management van het bedrijf wilde de landbouwproductie verbeteren door zich te concentreren op extreme kwaliteit, duurzame landbouw en de bescherming van een van nature kwetsbaar gebied, met een bodem, een oude zeebodem van Plioceense oorsprong, die in de loop van miljoenen jaren. De sterke punten van dit nieuwe gepassioneerde project zijn de mensen die het vormen, een hechte en competente groep, die zich inzet om het beste uit de wijngaarden te halen, de kenmerken van de bodem en het aanwezige microklimaat te ondersteunen, om de best mogelijke producties te bereiken van een kwalitatieve oogpunt. , milieu en ethisch.

 

 

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand een update over onze wijnen