schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stolleis

In 1863 richtte Peter Stolleis de gelijknamige wijnmakerij op en werd de eerste wijngaard gekocht. 12 generaties waren nauw verbonden met wijn.  In de zomer van 1980 nam de volgende generatie Peter Stolleis het wijnhuis over van zijn vader Dr. Erich Stolleis   en beheerde het samen met zijn vrouw Claudia veertig jaar . Tegenwoordig wordt het gerund door zoon Hans-Christoph.

Ze weten dat een gezonde bodem de basis is voor hun goede wijnen. Hun claim is een gezonde en vitale bodem met een optimaal humusgehalte. Door de zorgvuldige omgang zijn mest- en stikstofdoses overbodig.
Ze hebben er altijd voor gezorgd dat ze elk jaar alleen nemen wat de wijnstokken en de grond te bieden hebben en wat de natuur hun geeft. Ze weten dat dit zal leiden tot minder rendement maar  hun wijnen belonen hun met de hoge kwaliteit van genieten.

Ze willen dat toekomstige generaties kunnen leven van het verbouwen van wijn. Daarom besteden ze aandacht aan de milieuvriendelijke teelt van de druiven en een rassenontwikkeling van de wijnen.

Sinds 2019 is het bedrijf bezig met de omschakeling naar biologische teelt.

Ze hechten ook veel belang aan de traditie van handwerk in de wijnmakerij.

Zij willen dat u met plezier van hun wijnen geniet. Omdat ze staan ​​voor natuurlijke en authentieke wijnen met een onmiskenbaar karakter

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand een update over onze wijnen