schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Peter Stolleis

Wijnhuis Stolleis, een echt familiebedrijf

In 1863 richtte Peter Stolleis de gelijknamige wijnmakerij op en werd de eerste wijngaard gekocht. 12 generaties waren nauw verbonden met wijn. In de zomer van 1980 nam de volgende generatie Peter Stolleis het wijnhuis over van zijn vader Dr. Erich Stolleis en beheerde het samen met zijn vrouw Claudia veertig jaar . Tegenwoordig wordt het gerund door zoon Hans-Christoph.
Ze weten dat een gezonde bodem de basis is voor hun goede wijnen. Hun claim is een gezonde en vitale bodem met een optimaal humusgehalte. Door de zorgvuldige omgang zijn mest- en stikstofdoses overbodig. Ze hebben er altijd voor gezorgd dat ze elk jaar alleen nemen wat de wijnstokken en de grond te bieden hebben en wat de natuur hun geeft. Ze weten dat dit zal leiden tot minder rendement maar hun wijnen belonen hun met de hoge kwaliteit van genieten. Ze willen dat toekomstige generaties kunnen leven van het verbouwen van wijn. Daarom besteden ze aandacht aan de milieuvriendelijke teelt van de druiven en een rassenontwikkeling van de wijnen. Sinds 2019 is het bedrijf bezig met de omschakeling naar biologische teelt. Ze hechten ook veel belang aan de traditie van handwerk in de wijnmakerij. Zij willen dat u met plezier van hun wijnen geniet. Omdat ze staan voor natuurlijke en authentieke wijnen met een onmiskenbaar karakter

Rosé
Deze zalmkleurige rosé, gemaakt van de Pinot noir druif, presenteert zich in de neus met bloemige aroma’s van wilde bessen, kersen en appels. De fijne zuurgraad maakt de fruitige wijn bijzonder in balans en leidt tot een fantastische drinkstroom. Een wijn die perfect past bij een zomerse maaltijd of gewoon op zichzelf. Volgens feedback van enkele rosévrienden ook de geboren picknickgenoot! Wijn/spijs :rijkelijk gekruid eten zoals Marokkaanse en Indische gekruide gerechten.
Schaaldieren, varkenshaas, kip en ander gevolgelte. Prosciutto

Konigsbacher Olberg-Riesling
Tussen Königsbach en Deidesheim ligt op een naar het oosten aflopende helling de Olijfberg, waarvan de bodem wordt doorkruist door vruchtbare löss en fragmenten van mergelkalksteen. De zeer aromatische druiven rijpen bijna twee weken sneller dan in het naburige Nußbien door de opwarming van de grond in de ochtendzon. Exotisch fruit, bloemige tonen en een levendige zuurgraad kenmerken de wijnen van deze meer dan 30 jaar oude wijnstokken met de laagste opbrengst. De volledig rijpe druiven worden met de hand geoogst in drie rondes, opnieuw met de hand gesorteerd in de wijnmakerij en kort daarna voorzichtig geperst. . Een wijn van uitmuntende kwaliteit .Wijn/spijs: asperges, varkensvlees, gans, coq au vin en zuurkool

Silvaner
Onze Silvaner-wijngaard is meer dan 30 jaar oud. Zoals bij alle oude wijngaarden produceert ook deze minder volume, wat we graag aanvaarden ten gunste van de hoge kwaliteit van de druiven. Een prettige lichte drinkwijn met aangename zuren. Wijn/spijs: asperges, zalm of als aperitief

Gimmeldinger mandelgarten Pinot noir
De Pinot Noir toont een aroma van verse zure kersen en verschillende kruiden. Dit wordt omgeven door fijn hout, bloemige aroma’s en een krachtige kruidigheid. Een heerlijk uitgebalanceerde wijn met een stevige tanninestructuur, een verkwikkende zuurgraad met een groot bewaarpotentieel. Wijn/spijs : een beetje een allemansvriend als het gaat om eten, mooi bij kip en lam en groentegerechten

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand een update over onze wijnen