schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Siddura

Gelegen naast het pitoresque middeleeuwse dorp Luogosanto op Sardienie, kan het wijnhuis Siddura omschreven worden als ‘het hart van Gallura”. De wijn cultuur is hier even oud en rijk als de geschiedenis van volken die door de eeuwen heen op dit kleine stukje land hebben geleefd. Het wijnuis Siddura is gepassioneerd om deze historische dimensie en antieke traditie te laten spreken door hun wijnen heen.

Het merendeel van de wijnen in het portfolio van Siddura is gelauerd met velerlei prijzen. Als ultieme bekroning voor de passie waarmee het huis haar wijn maakt is Suddara in 2021 uitgeroepen tot beste wijnhuis van Italie door VInitaly. Daarbij heeft het prestigieuze “5Star Wines – The Book” hen uitgekozen om de excellente oenologie van Italie te vertegenwoordigen.

De filosofie bij Siddura is gebaseerd op het geloof dat de wijn begint bij de rank. De wijnen zijn daarmee een pure reflectie van het terroir. Dit startpunt beinvloedt alle andere aspecten van hun productie: gelimiteerde opbrengster per rank voor superiore kwaliteit, handgeplukt en geselecteerd op de kwaliteit van e druif, microvinificatie en een rijpingsproces op Frans eiken vaten.

Benieuwd naar het mooiste dat Italie te bieden heeft? Probeer een wijn van Siddura en geniet net zo van deze wijn als de wijnmaker ervan geniet ze te maken.

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand een update over onze wijnen