Weingut Stolleis

De familie Stolleis emigreerde van Nurnberg naar Zwitserland in 1520 en vestigden zich hier. In het begin was de familie Stolleis hier eigenaar van een mijn maar al snel ontdekten zij hun passie voor wijn het maken van wijn. Later verhuisde de familie terug naar Duitsland waar zij al in 1668 een stuk grond kochten om hun passie voor wijn om te zetten in het maken er van. In 1863 was het wijnhuis Stolleis geboren en de toenmalige eigenaar Peter Stolleis besloot zich toe te leggen op het maken van kwaliteitswijn in samenwerking met de natuur; “Kwaliteit en harmonie met de natuur is van het grootste belang voor ons”.

De 5e en 4e generatie van de familie Stolleis. Peter Stolleis met zijn vrouw Claudia (rechts) met hun zoon en dochter; Hans-Christoph en Lisa (links).

Dit prachtig huis dat gelegen is in de Pfalz, bestaat uit zes verschillende wijngaarden. Bij Stolleis geloven ze er heilig in dat ze enkel gebruikmaken van wat de natuur en wijngaard te bieden hebben. Dit leidt tot een kleinere productie wijnen maar tot een zeer hoge kwaliteitstandaard, de leus; ‘Weniger ist mehr’ is bij Stolleis dan ook zeker van toepassing. Bladluis en ander ongedierte dat schadelijk kan zijn voor de wijnranken en druiven worden op biologische wijze bestreden om zo het gebruik van pesticiden tot een absoluut minimum te beperken. Daarnaast worden allen wijnen met de hand geplukt. Kortom passie voor wijn en liefde voor de natuur en de bodem met een focus op kwaliteit boven kwantiteit zorgt voor geweldige wijnen die wij met veel trots aan u mogen presenteren.

 

SIGNATURE