Weingut Abril

Weingut Abril

In het centrum van de Rijnvlakte, tussen de Vogezen en het Zwarte Woud, stijgt de Kaiserstuhl onmiskenbaar boven het landschap uit. Hier waren de vulkanen 19 miljoen jaren geleden actief. Tijdens de ijstijd is vruchtbare löss als een grote hoop over de bergflanken van de Kaiserstuhl geschoven. Een buitengewoon mooie bodem waarop het Weingut Abril nu zijn druivenstokken koestert.

VULKAAN

Zoals ook andere Duitse wijnhuizen kent ook Abril een rijke traditie, die 270 jaar teruggaat.

De filosofie van het wijnhuis is dat natuur en cultuur zich verbinden door de wijn. Er is daarom ook bewust gekozen voor ecologische wijnbouw, waarbij de filosofie doorgevoerd is in het gehele bedrijf. Ook bij de nieuwbouw speelde respect voor de natuur een grote rol; er werd daarom een Co2 neutraal bedrijfsgebouw gerealiseerd.

 

De wijnstokken worden met alle zorg omgeven, waarbij teveel druiven op een rij wordt tegengegaan. Voor de bodem worden mineralen en organische meststof  ingezet. Ook worden geen kunstmatige gisten gebruik bij de vinificatie. Jaren geleden werd in oud DNA een natuurlijke gist ontdekt die bij Abril nu gebruikt wordt.

 

Ons verhaal

We waren met onze vrienden op bezoek bij Abril en kregen een rondleiding. Er liep ook een fotograaf mee die over een drone beschikte om opnames te maken voor een reportage van dit mooie ecologische bedrijf. Het was allemaal te mooi voor woorden. Ik had het gevoel dat we een stap in de tijd vooruit hadden gemaakt. Wat een futuristisch bedrijf.

Naamloos-1

Buiten zagen we de drone opnames maken en binnen kregen we mooiste wijnen te proeven. Een stukje toekomst , denk ik. Respectvol omgaan met de natuur, heerlijke wijnen en een modern energiezuinig gebouw. Wat een bijzonder combinatie!

 

SIGNATURE