Montefalco Sagrantino: superieure kwaliteit en smaaksensatie

De avonden worden steeds langer, de bladeren verkleuren in het bos. Bij zo’n jaargetijde past natuurlijk een robijnrode wijn met karakter. We kozen voor de Sagrantino di Montefalco, de absolute topper van Umbrië die sinds 1992 de D.O.C description.G.-status heeft.

De Sagrantino druif is een inheemse druivensoort, die van oorsprong vooral als zoete wijn werd gedronken tijdens religieuze vieringen en feestdagen (de naam is afgeleid van het woord ‘sagra’, feest). In de jaren ’70 van de vorige eeuw besloten enkele toonaangevende vinologen om een droge variant te maken. Dat is hen uitstekend gelukt want de Sagrantino mag dankzij zijn bijzondere geschiedenis, superieure kwaliteit én prachtige smaak en kleur met trots de ‘Brunello’ of de ‘Barolo’ van Umbrië  genoemd worden!
De druivenstokken voor de Sagrantino zijn tenminste 25 jaar oud. Na 18 maanden rijping op eiken vaten wordt de wijn nog 24 maanden bewaard in de wijnkelder. Deze hoog aangeschreven wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met een vol bouquet van bramen, kruiden en fijne hints van mineralen. Echt een dynamische wijn. Een wijn met karakter, die wij gerust sensationeel durven te noemen. En drinkt u deze wijn eens bij lekkere pastagerechten: een smaaksensatie.

Als Wijn van de Maand betaalt u voor deze Montefalco Sagrantino deze maand slechts € 22,45.