Emilia Romagna

De hoofdstad van Emilia Romagna, Bologna, kent een rijke geschiedenis. Samen met  Modena wordt het gezien als gastronomische centra. Ook Parma ligt in Emilia Romagna, bekend van de parmaham en de Parmezaanse kaas.

In deze streek worden zware maaltijden geserveerd, maar die worden goed verdragen dankzij de begeleiding van de makkelijke wijnen uit dit wijngewest. Ze bevorderen de spijsvertering en volgens de kenners zijn deze wijnen ook vocht afdrijvend. Twee goede voorbeelden van dit soort wijnen zijn de bruisende Lambrusco en de volle rode Emilia de Romagna.

Ons verhaal

Parma is voor klassieke zangers een belangrijke plaats, want het is de kweekvijver voor operazangers. In Parma zijn de mensen zo kritisch  dat je als zanger deze vuurdoop moet doorstaan om door te gaan met een eventuele klassieke carrière. Het publiek kan zo genadeloos zijn dat de zanger of zangeres de ‘eindstreep’  niet haalt. Maar als je goed bent en je zingt die avond in Parma de sterren van de hemel, is het een opstap voor een mooie zangcarrière!